Húsleves tásztába zárt húsgombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Húsleves tásztába zárt húsgombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

marhahús: 40 dkg
vegyes zöldség (reszelve): 30 dkg
fokhagyma: 3 gerezd
vöröshagyma: 1 fej
apróra vágott petrezselyem: 1 evőkanál
só: 1 kávéskanál
egész bors: 1 kávéskanállal
tojás: 2 db
liszt: 20 dkg

*

Elkészítés:

A megmosott marhahúst hideg vízben feltesszük főni.
Leszebjük a habot.
A vegyeszöldséget megreszeljük és beletesszük a levesbe. Beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát, egész borsot, majd készre főzzük.
A levesbetétet külön vízben készítjük el.
A nyújtott tésztára ráhelyezzük 4 cm távolságra a hús, tojás, petrezselyem keveréket.
Kis batyukat készítünk és a levesbe helyezzük, megfőzzük.
Tálaás előtt a levesbe helyezzük.

Húsleves tásztába zárt húsgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsleves tásztába zárt húsgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!