Hozzávalók:
1 kg csontos sertéshús (húsos karajcsont, lapocka)
3 sárgarépa
1 cs. petrezselyemgyökér
zeller
karalábé
1 hagyma
1 krumpli
2-3 cikk fokhagyma
petrezselyemzöld
1 tv paprika
szemes bors
só
ételízesítő
½ szerecsendió
1 kis darab friss gyömbér
*
Elkészítés:
Idén most főztem először húslevest úgy, hogy minden zöldség idei volt benne, miután mérséklődtek kissé a zöldség árak.
A húst hideg vízben, nagy lángra felteszem főni, amikor felforrt leszedem a habját és tartalékra veszem a hőt.
Belerakom a megtisztított zöldségeket, még ezután is lehabozom párszor, csak utána fűszerezem. Ezt mindenki tegye ízlése szerint, én mindig teszek bele a só, bors, ételízesítő mellett szerecsendiót és egy kis gyömbért, ettől nagyon finom íze lesz.
Gyöngyözve főzöm kb. 3 órán át, nem szabad zubognia.
Amikor készen van, pihentetem kicsit, hogy leszálljon a leves, kiszedem a húst és a zöldségeket, a levest pedig leszűröm.
Cérnametéltet főztem ki hozzá, a főtt húst a zöldségekkel pedig a leves után ettük.