Húsleves sertéshúsból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csontos sertéshús (húsos karajcsont, lapocka)
3 sárgarépa
1 cs. petrezselyemgyökér
zeller
karalábé
1 hagyma
1 krumpli
2-3 cikk fokhagyma
petrezselyemzöld
1 tv paprika
szemes bors

ételízesítő
½ szerecsendió
1 kis darab friss gyömbér

*

Elkészítés:

Idén most főztem először húslevest úgy, hogy minden zöldség idei volt benne, miután mérséklődtek kissé a zöldség árak.
A húst hideg vízben, nagy lángra felteszem főni, amikor felforrt leszedem a habját és tartalékra veszem a hőt.
Belerakom a megtisztított zöldségeket, még ezután is lehabozom párszor, csak utána fűszerezem. Ezt mindenki tegye ízlése szerint, én mindig teszek bele a só, bors, ételízesítő mellett szerecsendiót és egy kis gyömbért, ettől nagyon finom íze lesz.
Gyöngyözve főzöm kb. 3 órán át, nem szabad zubognia.
Amikor készen van,  pihentetem kicsit, hogy leszálljon a leves, kiszedem a húst és a zöldségeket, a levest pedig leszűröm.
Cérnametéltet főztem ki hozzá, a főtt húst a zöldségekkel pedig a leves után ettük.