Húsleves májgaluskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 l maradék húsleves
1  Gyulai tömlős májas
2 zsömle
1 kis fej hagyma
1 tojás
1ek. zsír

2 mk. bors
2 mk. majoránna
2 ek. liszt.
1/2 cs. petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát megpirítom a zsíron, amikor világos barna, hozzányomom a  májast.
Leveszem a tűzről, belekeverem az áztatott zsömléket, a tojást, a fűszereket, az aprított petrezselyemzöldet, és végül a lisztet.
Hagyom állni fél órát, aztán egy kanállal formázva a forró levesbe szaggatom, addig főzöm, amíg feljön a leves  tetejére.