Húsleves Karaj csontból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Húsleves Karaj csontból

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         50 dkg karajcsont
·         1 cs  leveszöldség( 2-3 szál fefér répa és 2-3 szál sárgarépa )
·         zeller ,karalábé ,petrezselyem  zöld ,paradicsom )
·         1 vöröshagyma
·         1 kisebb burgonya
·         2 -3 gerezd fokhagyma
·         só
·         kurkuma
·         8-10 szem egész bors

*

Elkészítés:

1.    A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni.
Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük (só, bors,kurkuma,). Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük.
2.    Beletesszük a megtisztított zöldségeket és lassú tűzön további egy-másfél órát főzzük.
(A zöldségféléket egészben tesszük a levesbe
A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön, sokáig készül. Előnyös tulajdonsága, hogy nem kell órákig ácsorogni mellette, ezért akár egy kis házimunka mellet is elkészíthető .
Ha minden megfőtt, és szép tiszta a lassú főzéstől a leves, kóstoljuk meg még egyszer, és kész.
Majd  szűrön  leszürjük  ,a húst  tálalhatjuk külön is  tányéron de a levesbe is .
Nagyon szeretjük  a főtt húst     tormával kenyérrel  Majd egy kis fazékban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát.
Leszűrjük, és tálaljuk a finom húslevessel.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Húsleves Karaj csontból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsleves Karaj csontból