Hozzávalók:
1 tyúk, 1,50 kg,
3 – 4 db sárgarépa,
3 – 4 fehérrépa,
1 db karalábé,
1 db. zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 karika zeller,
1 csokor petrezselyem zöld,
szemes bors,
3 cikk fokhagyma,
1 db vöröshagyma,
2- 3 db karfiol rózsa db
5 l víz
*
Elkészítés:
A megtisztított feldarabolt húst odatesszük a hideg vízbe főni, teszünk sót bele, ( először csak keveset ) ha lassan felfőtt leszedjük róla a habot, és belerakjuk a zöldségeket.
Ha a zöldségekkel is felfőtt ismét leszedjük róla a habot, és szép lassan főzzük, hogy ne legyen zavaros a levesünk.
A paprika, paradicsom és a petrezselyem zöldet, fél fövéskor tesszük bele.
Majd ízlés szerint sózzuk.
A Tyúknak 3 – 4 óra főzés kell, csirkének 1, 50 perc de annak 3 l víz kell csak, hogy finom legyen a leves mivel a csirke gyenge.
Lehet csiga tészta, vagy vékony metélttel tálalni.
Ez külön sós vízbe kell kifőzni nem levesbe bele főzni.