Húsleves grízgaluskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Húsleves grízgaluskával

Recept leírás:

Hozzávalók:

0,5 kg sertés húsos csont
0,5 kg sertés tarja
4-5 db sárgarépa
3-4 szál zöldség
1-2 fej vöröshagyma
1 kisebb karalábé

szemes bors
delikát
Grízgaluska:
2db tojás
3-4 e.k búzadara
pici só
2-3 szem krumpli

*

Elkészítés:

A beáztatott húsos csontost és a húst tegyük fel annyi vízben főzni amennyi levest szeretnénk(kb 4l). A megtisztított zöldségeket tegyük hozzá és ezzel főzzük tovább. Mikor már az első habozást megcsináltuk akkor adjuk ízlés szerint hozzá a fűszereket és ezután addig főzzük még szép aranysárga nem lesz és a hús jó omlós lesz. Mikor kész a leves akkor szűrjük le és a zöldségeket tegyük külön és tálaláskor lehet hozzá tenni, vagy ki épp hogyan szereti. Grízgaluskával tálaljuk.
A tojásokat üssük fel és egy csipet sóval keverjük el. Adjunk hozzá annyi búzadarát, hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Tegyük a masszát legalább egy órára hűtőbe.Az időközben besűrűsödött masszából két vizes evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat éppen csak forrásban lévő sós vízbe.
Főzzük kb. 15 percig (akkor jó, ha a kettévágott galuska közepe már üveges), majd szűrőkanállal szedjük külön edénybe és tartsuk lefedve tálalásig.)))

Húsleves grízgaluskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsleves grízgaluskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!