Húsleves, főtt hús, paradicsomszósszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Húsleves, főtt hús, paradicsomszósszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg tarja, vagy karaj húsos csontja
3/ 4 kg sertés comb, vagy lapocka
2 sárga répa,
2 fehér répa
1 kis zeller
1  kis  karalábé
1 cikk  kelkáposzta
3  közepes krumpli
só, szemes bors, ételízesítő
gyömbér, koriander
2-3 cikk fokhagyma
1 nagy vörös hagyma
petrezselyemzöld
zeller zöld
1 paprika
cérnametélt
1 üveg sűrített paradicsom
3 dkg  zsír
1 ek liszt
kevés cukor, só

*

Elkészítés:

A csontot és  a húst hideg vízbe felteszem főni, a legnagyobb lángra. Ez nagyon fontos, mert ha kis lángon fő, nem jön fel hirtelen a tetejére a sötét hab, és akkor zavaros lesz a leves. Leszedem az összes habot, ekkor veszem tartalékra a lángot, belerakom a tisztított, darabolt zöldségeket, a krumplit, hagymát, fokhagymát.  A főszereket még nem, mert ez elején még jön fel hab egy ideig, amit szintén le kell szedni és akkor leszednénk a fűszereket is vele. Kb. fél óra múlva fűszerezem be, addig szedegetem a habot a tetejéről.:-) Én szoktam minden húslevesbe egy kis gyömbért és szerecsendiót tenni, isteni íze lesz tőle. Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzöm,  kb. 3 órán keresztül, ha puha  a hús, akkor jó. Megvárom amíg leszáll, szép tiszta lesz, akkor tálalom. Cérnametéltet főzök ki hozzá, az a kedvenc, de szoktam csigát is.:-)
Paradicsomszószhoz, a zsírt forrósítom, rászórom  a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáöntöm a vízzel felhígított sűrített  paradicsomot, jól összeforralom, sózom és cukrot is teszek hozzá, mert minden paradicsomos ételbe kell cukor. A levesben főtt hússal és krumplival tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsleves, főtt hús, paradicsomszósszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!