Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 csirkecomb, 1/2 csirkemell
2 sárgarépa
1 fehérrépa(zöldség)
1 hagyma
1 cikk fokhagyma
1 krumpli
só
ételízesítő
szemes bors
20 dkg sóska(fagyasztott)
1/2 ek. vaj
1 dl tejföl
1/2 ek. liszt
só
cukor
tojás
zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
A húst hideg vízben teszem fel főni, nagy lángra.
Amikor lehaboztam takarékra veszem a lángot, belerakom a megtisztított leveszöldséget és még kb. fél óráig nem fűszerezem be, addig szedegetem a még feljövő habot a tetejéről.
Fél óra múlva belerakom a fűszereket.
Ezután gyöngyözve főzőm, amíg a hús megpuhul.
Egy lábosban felmelegítem a vajat, ráteszem a sóskát még fagyosan, enyhén sózom, majd kevergetve főzöm, amíg kienged és krémszerű lesz az állaga.
Ekkor a tejfölből, lisztből egy kevés vízzel habarást készítek, a sóskához öntöm, teszek bele ízlés szerint cukrot, jól összeforralom.
A tojást szokásos módon, zsírban megsütöm tükörtojásnak.
A főtt húst, és a kockára vágott krumplit a sóskaszósszal meglocsolva tálalom, a tetejére teszem a tükörtojást.