Húsleves és benne főtt hús sóskaszósszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 csirkecomb, 1/2 csirkemell
2 sárgarépa
1 fehérrépa(zöldség)
1 hagyma
1 cikk fokhagyma
1 krumpli

ételízesítő
szemes bors
20 dkg  sóska(fagyasztott)
1/2 ek. vaj
1 dl tejföl
1/2  ek.  liszt

cukor
tojás
zsír a sütéshez

*

Elkészítés:

A húst hideg vízben teszem fel főni, nagy lángra.
Amikor lehaboztam takarékra veszem a lángot, belerakom a megtisztított leveszöldséget és még kb. fél óráig nem fűszerezem be, addig szedegetem  a még feljövő habot a tetejéről.
Fél óra múlva belerakom a fűszereket.
Ezután gyöngyözve főzőm, amíg a hús megpuhul.
Egy lábosban felmelegítem a vajat, ráteszem a sóskát még fagyosan, enyhén sózom, majd  kevergetve főzöm, amíg kienged és krémszerű lesz az állaga.
Ekkor a tejfölből, lisztből egy kevés vízzel habarást készítek, a sóskához öntöm, teszek bele ízlés szerint cukrot, jól összeforralom.
A tojást szokásos módon, zsírban megsütöm tükörtojásnak.
A főtt húst, és a kockára vágott krumplit a sóskaszósszal meglocsolva tálalom, a tetejére teszem a tükörtojást.