Húsleves eperlevéllel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Könnyű

Húsleves eperlevéllel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 egész csirkecomb
1/2 kg csirkezúza
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 közepes fej hagyma
1 kisebb krumpli
2 duci gerezd fokhagyma

szemes bors
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió
ételízesítő
15 dkg eperlevél tészta

*

Elkészítés:

A húsokat jól megmosom, ha véres kiáztatom, majd hideg vízbe, nagy lángra  felteszem főni. Amikor felforr leszedem a habot róla ,ezt megismétlem még párszor, amíg tiszta lesz a leves.
Kb. fél óra múlva belerakom a sót, a fűszereket és nagyon lassan, gyöngyözve főzöm kb. 3 órán át.
A végén leszűröm a levest, a zöldségeket és a húst külön tálba rakom, a levest eperlevéllel tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsleves eperlevéllel