Hozzávalók:
1 egész csirkecomb
1/2 kg csirkezúza
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 közepes fej hagyma
1 kisebb krumpli
2 duci gerezd fokhagyma
só
szemes bors
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió
ételízesítő
15 dkg eperlevél tészta
*
Elkészítés:
A húsokat jól megmosom, ha véres kiáztatom, majd hideg vízbe, nagy lángra felteszem főni. Amikor felforr leszedem a habot róla ,ezt megismétlem még párszor, amíg tiszta lesz a leves.
Kb. fél óra múlva belerakom a sót, a fűszereket és nagyon lassan, gyöngyözve főzöm kb. 3 órán át.
A végén leszűröm a levest, a zöldségeket és a húst külön tálba rakom, a levest eperlevéllel tálalom.


