Hozzávalók:
Csirkeaprólék vagy disznóhús
3-4 sárgarépa
2-3 fehérrépa
2-3 burgonya
1 kis fej karalábé
1 kis fej karfiol
1/2 zeller
1 csokor petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
víz
só
bors
*
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és vízben feltesszük főlni. Mikor felforrt, lehabozzuk, és a megtisztított ízlés szerint darabolt zöldségeket hozzáadjuk. Ha kell pótoljuk a vizet, és fűszerezzük.
Főzzük 2-3 vagy 4 órát, attól függ, hogy milyen a hús.
MIkor minden megfőlt a levesben, akkor a zöldésegeket kiszedem egy tálba, a levest pedig leszűröm, hogy ne legyen zavaros.
Tésztával tálalom.
Jó étvágyat!
Tipp:
A karfiolt hamarabb ki szoktam venni, mert gyorsan megfől, és utána szétesik. Ha csirkemájat is teszünk hozzá, akkor azt ne az elején tegyük bele, mert gyorsan megfől, és ha sokáig főzzük nagyon kemény lesz.