Hozzávalók:
I. réteg:
4 tojás
1 vaniliás cukor
5 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 zselatin (10 g)
II. réteg:
3 kisdoboz vagy 1 nagy doboz tejföl
5 evőkanál porcukor
1 vaniliás cukor
1 zselatin (10 g)
III. réteg:
4 tojás
1 vaniliás cukor
5 evőkanál porcukor
1 zselatin (10 g)
IV. réteg:
1 csomag gyümölcskocsonya
*
Elkészítés:
az edényt amibe a rétegeket öntöm beteszem a hűtőbe.
I. réteg: a tojásokat, porcukrot, vaníliáscukrot és a kakót jól összekeverem. A zselatint elkészítem és ha majdnem kihült a masszához keverem, és a hűtött edénybe öntöm, majd beteszem a hűtőbe.
II. réteg: a hozzávalókat az előzőek szerint elkészítem, majd a zselatint is hozzá öntöm. Az előző rétegre öntöm és megint a hűtőbe teszem.
III. réteg: a hozzávalókat szintén az előzőek szerint készítem, majd a zselatin bele és a hűtőbe teszem.
IV. réteg: a gyümölcskocsonyát a leírás szerint elkészítem, de csak akkor öntöm a többi rétegre ha majdnem kihült, és mehet a hűtőbe.
A rétegeket akkor öntöm egymásra, amikor megdermedt, különben összefolynak.
Ha a tojásos rétegeknél a tojásfehérjét felverjük habnak, akkor kicsit finomabb. Díszíthetjük gyümölccsel, de anélkül is mutatós.
Jó étvágyat.
