Húsgombócos rakott krümpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Mária

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
8 db főtt krumpli felszeletelve/aki diétázik, édesburgonyát használjon
1/2 kg darált hús
15 dkg rizs/vagy bulgur/vagy árpagyöngy
1 db tojás
bors, só,majoranna ízlés szerint
1 kanál zsír
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
A besamel mártáshoz a tetejére:
20 dkg vaj
csipet só.
liszt /én rizslisztet használok/kb.3 evőkanálnyi
ezeket kicsit megpirítom,
kb. 2 dl tej, vagy amennyit felvesz,hogy mártás sűrűségű legyen.
20dkg reszelt sajt a szóráshoz.

*

Elkészítés:

Elkészítés: A főtt krumlit-vagy édesburgonyát felszeletelem, a kisebb tepsi alját és oldalát kibélelem vele.
A zsíron megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, rádobom a darált húst, sózom, füszerezem, kevés vízzel felöntöm, puhára főzöm, a rizst*/bulgurt /vagy gerslit enyhén sós vízben megfőzöm, egy tálban összekeverem a hússal, tojással, füszerekkel, kb.
4 cmes gombócokat formálok belőle, és beleteszem a kibélelt tepsibe úgy, hogy a gombócokat elválasztom egymástól egy-egy szelet élére állított krumplikarikával.
A tetejére öntöm a kissé híg besamel mártást, rászórom a reszelt sajtot, és menet a sütöbe.
Addig sütöm, míg a teteje szép piros lesz.
Jó étvágyat!
https://www.
facebook.
com/eletadoetel