Húsgombócos Nyári Káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 hagyma
1 káposzta
4 dl paradicsomlé
60 dkg darálthús
10 dkg rizs
2 tojás
2-3 evőkanál olaj
2-3 cikk fokhagyma

bors
fűszerpaprika
kapor
csombor
Tálaláskor
tejföl

*

Elkészítés:

a hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát
-2 részre osztjuk
-a húshoz hozzáadjuk  a megmosott rizset az egyik rész hagymát + reszelt fokhagymát,
-izlés szerint sót,őrölt borsot
-a húsmasszához adjuk a felvert tojást
-jól összedolgozzuk és gombócokat  formázunk belőle
-a káposztát legyaluljuk
-belekeverjük a maradék hagymát ,felöntjük a paradicsomlével  hozzáadjuk az apróra vagdalt kaporot és csombort
-ízesítjük  sóval
– a káposztát  jól összekeverjük  egy tepsiben
-fakanállal helyet készitünk a gombócoknak
-a húsgombócokat belehelyezzük a fészkekbe és felöntjük 2 dl vizzel
-alufóliával betakarjuk
forró sütőben 40-45 percig pároljuk
– majd levesszük a fóliát és  még 10-15 pirosra sütjük
-tejföllel tálaljukpercig

Húsgombócos Nyári Káposzta