Hozzávalók:
2 hagyma
1 káposzta
4 dl paradicsomlé
60 dkg darálthús
10 dkg rizs
2 tojás
2-3 evőkanál olaj
2-3 cikk fokhagyma
só
bors
fűszerpaprika
kapor
csombor
Tálaláskor
tejföl
*
Elkészítés:
a hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát
-2 részre osztjuk
-a húshoz hozzáadjuk a megmosott rizset az egyik rész hagymát + reszelt fokhagymát,
-izlés szerint sót,őrölt borsot
-a húsmasszához adjuk a felvert tojást
-jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle
-a káposztát legyaluljuk
-belekeverjük a maradék hagymát ,felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk az apróra vagdalt kaporot és csombort
-ízesítjük sóval
– a káposztát jól összekeverjük egy tepsiben
-fakanállal helyet készitünk a gombócoknak
-a húsgombócokat belehelyezzük a fészkekbe és felöntjük 2 dl vizzel
-alufóliával betakarjuk
forró sütőben 40-45 percig pároljuk
– majd levesszük a fóliát és még 10-15 pirosra sütjük
-tejföllel tálaljukpercig