Húsgombócok csípős babos zöldségen.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Húsgombócok csípős babos zöldségen.

Recept leírás:

Hozzávalók:

a gombócokhoz:
30 dkg. darált sertéshús,
1 evőkanál rizs,
1 tojás,
kevés petrezselyem zöld,
2 szál újhagyma,
kevés csilipehely,
só, frissen őrölt bors.
a zöldséges babhoz:
25 dkg. vörös bab,
3 szál sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 szál újhagyma zöldje,
kevés csilipehely,
100 g. hámozott paradicsom, (konzerv)

*

Elkészítés:

A húsgombócokkal kezdtem.
A darált húshoz a rizst, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát zöldjével együtt, és kevés csilipelyhet kevertem, megsóztam, megborsoztam, majd összedolgoztam.
Egy órára a hűtőbe tettem.
A húsból enyhén olajos kézzel golyókat formáltam, és forrásban lévő sós vízben megfőztem őket.
Míg a húsgolyók főttek, elkészítettem a ragut.
A csíkokra vágott hagymát, és a karikára vágott sárgarépát kevés olajon megpároltam, és hozzáadtam az előző este beáztatott, és sós, enyhén ecetes vízben megfőzött babot.
Sóztam, borsoztam, majd a hámozott paradicsomot is hozzáadva szétnyomtam a serpenyőben.
amikor a leve besűrűsödött, tetejére szórtam a felaprított újhagyma zöldet, és elkevertem.
Nem főztem tovább !
A raguba forgattam a megfőtt húsgombócokat, majd tálaltam.
Tálaláskor apróra vágott snidlinget szórtam tetejére, és kevés csilipelyhet is.

Húsgombócok csípős babos zöldségen.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsgombócok csípős babos zöldségen.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!