Húsgombóc vele főtt krumplival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Húsgombóchoz:
500grm darált borjú
1tők lereszelve (levetol alaposan kinyomva)
1voroshagyma apróra vágva
1-2 marék apróra vágott petrezselyem
3 ek. zsemlemorzsa
1 tk zúzott fokhagyma
1 tk só
1/2 tk őrölt fekete bors
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk őrölt kurkuma
A szoszhoz + az alap:
3 ek étolaj
1 hagyma csíkokra vagva
1 ek zuzott fokhagyma
1 tk őrölt kurkuma
1 tk őrölt kömény
1/2 tk őrölt fekete bors
1 ek só
8 megtisztitott burgonya nagyobb kockára vágva
Forrásban levő víz amennyi elleni a krumplit
1 marék apróra vágott petrezselyem

*

Elkészítés:

A húsgombóchoz valókat tegyük 1 tálba és alaposan dolgozzuk össze, majd pingpong labda méretű gombócokat formaljunk és tegyük félre pihenni. Egy lábasba forrósítsuk fel az olajat és dinszteljük meg a hagyma csíkokat. A fokhagymát és a fűszereket adjuk hozzá és keverjük nehogy meg egjen addig míg az ízek jól kinyilnak,majd adjuk hozzá azonnal a kockára vágott burgonyát és a vizet ami a krumplit pont ellepi.Tetejere szórjunk 1 marék apróra vágott petrezselymet és forraljuk fel. Majd a husgombocokat hozzá adom és óvatosan megrazom a lábast,hogy a husgombocok a helyükre kerüljenek és a levével kicsit lelocsolom a husgombocokat az ízek miatt. Közepes lángon lefedve főzzük kb 60-70 percig. 1 óra elteltével ellenőrizzük a burgonyát, hogy kellőkeppen puha legyen. Ha puha elkészült. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel diszitettem.Jo étvágyat kívánok!