Hozzávalók:
50 dkg daralt marhahus, 4 hagyma, 3 tojas amibol 2 a majonezhez, 1/4 l olaj, baberlevel,bors,so, torott bors,mustar, fel pohar ecet, fel citrom leve
*
Elkészítés:
Odateszek foni 1 liter vizet, par baberlevellel, borssal, soval, az ecetet hozzadaom.
Amikor zubog, a felszelelt hagymat bele teszem, tartom 5 percig a fovo vizben, miutan leszurom, lecsurgatom a vizet belole.
Kozben elkeszitem a majonezt, egy fott es egy nyers tojas sargajabol, egy evokanal mustart adok hozza, es egy fel citrom levet.
Az olajat lassan adagolom hozza.
Elkeszitem a husgombocokat ekeppen : a hushoz hozzaadom a tojast, sozom, borsozom, kicsi husgombocokat formalok beloluk vizes kezzel.
Fovo vizben belehelyezem oket, 20 percig tartom, utanna leszurom.
Ha kihult, osszekeverem a majonezt a lecsopogtetett hagymaval es a husgombocokkal.
Eloetelnek beillik.