húsgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

húsgombóc leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg darált hús (marha, sovány sertés vagy pulyka), 1 zsemle, az áztatáshoz tej, 1 tojás, + 1 fehérrépa, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 2 burgonya,  1 mokkáskanál őrölt kömény, , 1 babérlevél, néhány szem egész bors, csipet frissen őrölt fekete bors, só, 2 húsleveskocka

*

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és előhevített olajon megfonnyasztjuk. Felengedjük a 2 liter, forró vízben feloldott húsleveskockából készített alaplével. Beletesszük a megtisztított és karikára vágott zöldségeket, az egész borsot, a babérlevelet, sózzuk, és közepes tűzön főzzük. Amíg a leves fő, elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a tejben megáztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és óvatosan a levesbe tesszük. Takarékon 15 percig főzzük benne. .

húsgombóc leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

húsgombóc leves