Hozzávalók:
levescsont
sárgarépa
petrezselyemgyökér
petrezselyemzöldje
40dkg sertéscomb-vagy darálthús
vöröshagyma
fokhagyma
zsemle
zs.morzsa
tojás
só
ételízesítő
bors
bazsalikom
*
Elkészítés:
A levescsontot a zöldségfélékkel,hagymákkal ,ízesítőkkel megfőztem,mint egy szokásos húslevest.
Leszűrtem és a gombócokat belefőztem a levesbe.
Húsgombóc:
A húst ledaráltam,sóztam,borsoztam.
Kettő zsemlét beáztattam,kifacsartam és a húshoz adtam.
Belekevertem 2 db felvert tojást,apróra vágott petrezselyemzöldet,vörös és fokhagymát reszeltem rá,egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgoztam
az egészet és a levesbe főztem.
A legvégén csipet bazsalikommal ízesítettem a levest.


