Húsgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg darálthús
1 tojás
szárított petrezselyem
só, bors
ételízesítő
1/2 kk. tört pirospaprika (elmaradhat)
annyi szezámliszt, vagy hajdina (cukorbetegnél), hogy összegyúrható legyen a massza, nem kell sokat tenni bele
3 sárgarépa felvágva
3 zöldség felvágva
1 pici paprika
1 kk. szárított tárkony
A fűszerek Toldi Fűszerterékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu

*

Elkészítés:

Ezt a levest főleg akkor szoktam készíteni, amikor paradicsomos gombócot főzök, így veszek ki a húsból egy adagot és elkészítem a levest.
A répát, zöldséget megpucolom, felvágom és kevés zsíradékon, vagy oliván megpirítom, majd felöntöm vízzel, ízesítem fűszerekkel, belevágom a paprikát és amikor kicsit felforrt, lejjebb veszem a hőfokot és az összeállított húsgolyókat beledobálojm, készre főzöm.
A húsgombóc összeállítása: A darálthúst, a tojást, a fűszereket só,bors, ételízesítő, petrezselyem, tört paprika és pici szezámliszt kb. 1 teáskanálnyi, ezt jól összegyúrom, aztán golyókat formálok belőle.
Paleosoknak így jó, a nem paleosok főzhetnek tésztát bele levesbetétnek pluszba.
Feldobhatjuk egy kis paradicsompürével ha paradicsomos gombócot készítünk belőle.

Húsgombóc leves