Húsgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

A leveshez
·         2 ek olaj
·         2 db dundi sárgarépa (30 dkg)
·         1 db dundi fehérrépa (15 dkg)
·         1 nagy fej vöröshagyma
·         15 dkg borsó (mirelit is lehet)
·         1 db karalábé (el is maradhat)
·         10 dkg zellergumó
·         2,5 l víz
·         1,5 csapott ek só
A húsgombóchoz
·         ½ kg darált hús
·         1 fej (10 dkg) vöröshagyma
·         2 tk só
·         ¼  tk bors
·         1 db egész tojás
·         15-20 dkg rizs
·         kisebb csokor petrezselyem
·         1 g fokhagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek

*

Elkészítés:

1.      Az olajon megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát, ráteszem a feldarabolt zöldségeket és együtt párolom egy kicsit. Felöntöm a vízzel, sózom és hagyom, hogy elkezdjen forrni.
2.      Míg a leves felforr, addig elkészítem, majd belerakom a gombócokat, csendesebbre veszem, hogy csak gyöngyözzön, lassan főjön, majdnem úgy, mint a húsleves.
3.      Ha egy kettévágott gombócban a rizs megfőtt, akkor készen van a leves.
Gombóckészítés: a hagymákat és a petrezselymet aprítóba teszem, majd összekeverem a hússal, beleütöm a tojást, sózom, borsozom, hozzáadom a mosott és lecsepegtetett rizst. Jól átkeverem. Fagyi kanállal vagy kanállal szaggatom, és gömbölyítem.