Húsgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 db sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 karika zeller, 25 dk zöldborsó,1 db vöröshagyma, 1 húsleves kocka, só, bors, ízlés szerint,4 ek olaj 3 gerezd fokhagyma 2 db burgonya
A gombóhoz: 50dkg darált sertéslapocka, 1 db tojás, 1 púpozott ek liszt, 1 kisfej vöröshagyma ( reszelve,) só, bors ízlés szerint, aprított petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Elkészítése: A répát és a fehérrépát feldaraboljuk, majd 3 evőkanál olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk és a feldarabolt zöldségeket hozzáadjuk a fokhagymával együtt és 3-4 percig átpirítjuk.
3, 5 l főtt vizel öntünk rá hozzáadjuk a borsót, ki kockára darabolt burgonyát, leveskockát, sózzuk, borsozzuk, ha minden félpuhára főtt, akkor bele tesszük az előre elkészített gombócokat lassan készre főzzük kb 25 percig.
Gombóc készítése: A hozzávalókkal elkészítjük a húst majd olajos kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk

Húsgombóc leves