Hozzávalók:
40 dkg darált hús
2 fej vöröshagyma
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál curry
1,25 dl fehérbor
1 húsleveskocka
2 evőkanál tejszín
*
Elkészítés:
A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, a tojásssal, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal, majd jól összedolgozzuk, és 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle.
Az olajat felforrósítjuk, és a húsgombócokat világosbarnára pirítjuk, beletesszük a lisztet és a curryt, 1,25dl vízzel és a borral felöntjük, elkeverjük és felfőzzük. A húsgombócokat megpároljuk, a húsleveskockát és a tejszínt hozzáadjuk és összeforraljuk.
Rizzsel tálaljuk.