Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
6 dl húsleves(leveskockából)
6 dl paradicsomlé
1 mk majoranna
1 mk kakukkfű
1 ek felaprított petrezselyem
50 dkg burgonya
1 konzerv vörösbab
ízlés szerint só
Húsgombóchoz:50 dkg darált hús
1 db tojás
só ízlés szerint
1 tk fűszerpaprika
3 ek zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
Répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
Húslevest és a paradicsomlevet összekeverjük, beleszórjuk a fűszereket és felforraljuk.
Hozzáadjuk a megtisztítot és felkockázott vöröshagymát, répákat és kb 30 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a burgonyát és a babot és tobábbi 15 percig főzzük.
Húsgolyóhoz a hozzávalókat összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle és olajjal kikent tepsibe sütjük kb 20 percig.
Miután megsült, levesbe tesszük és még 20 percig főzzük.