Hozzávalók:
Húsgolyókhoz
40 dkg darált hús
2 zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
majoranna
só,bors
olaj
A rakott karfiolhoz
1 fej karfiol
1 fej brokkoli
10 dkg rizs
10 dkg sajt
1 tojás
só,bors
olaj
*
Elkészítés:
-a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük,enyhén sós vizben előfözzük, leszürjük….félretesszük
-serpenyöben olajat hevitünk,megdinszteljük az apróra vágott hagymát
-lehúzzuk a tüzről
-ősszekeverjük a darált hússal ráreszeljük a fokhagymát
-összedolgozzuk az elözöleg beáztatott kicsavart zsemlével,tojással
-füszerezzük
-a masszából vizes kézzel kisebb fasirtgolyókat formázunk
-bö ,forró olajban kisütjük
-a rizshez egy lábasban 2 dl enyhén sós vizet forralunk és lefedve lassú tüzön elöfözzük
-a zöldségek felét elsimitjuk a jénai aljára
-meghintjük sóval ,borsal
-erre kerül a leszürt fött rizs
-végül betakarjuk a maradék zöldséggel
-rárakosgatjuk a kisült húsgolyókat
-tetejét meglocsoljuk a tejföl,tojás,reszelt sajt keverékével
-előmelegitett sütöben 180 fokon 45 percig sürjük
–