Hozzávalók:
50 dkg darált hús(combot vettem majd ledaráltam)
1-2 evőkanál só (ízlés szerint)
1 tojás
Őrölt bors ez is ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál tárkony
4-5 db répa
2-3 fehér répa
15 dkg zöldborsó
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
*
Elkészítés:
A húst ledaráltam belehelyezzük a tojást a sót, borsot, petrezselyem felét összevágva majd tárkonyt is adunk hozzá majd összedolgozzuk és berakjuk a hűtőbe egy jó 40 percre.
Addig összevágjuk a zöldségeket.
Valamilyen zsíradékon lepírítjuk a répát jelen esetben kacsazsírt használtam.
Amikor a répa jól lepirult mehet bele a többi zöldég a borsó kivételével.
Vizet nem adunk hozzá jól összepároljuk őket.
Amikor úgy érezzük elég a párolás jöhet hozzá a víz és ekkor raktam bele a borsót.
Sózom borsozom majd jöhet még 1 kis tárkony ismét.
Ameddig újra felforr, jöhetnek a gombócok olyan 3 cm-s golyókat formáltam belőlük kézzel.
Ha elkészültünk, mehet a levesbe.
.
.
kb.
40 percig lassú fokozaton készre főzzük az ételt.
A végén egy tejfölös habarással besűrítttem és a maradék petrezselymet sem hagytam ki belőle!
Jó étvágyat kívánok hozzá.