Hurka kolbász sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hurka kolbász sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szál  sütnivaló kolbász
4 szál sütnivaló hurka
a tepsi kenéséhez olaj

*

Elkészítés:

HURKA, KOLBÁSZ SÜTÉSE
A sütnivaló bőrét először egy hústűvel (vagy vastagabb varrótűvel) körös-körül sűrűn megszurkáljuk (hogy majd a képződő gőztől ki ne repedjen).
A hurkát, kolbászt – ha csak lehet – sütőben, 200 Celsius fokon sütjük, s amennyiben tűzhelylapra kényszerülünk, akkor fedőt és vastag falú edényt használunk.
Az effélék általában megsülnek a saját zsírjukban is, így ha sütőt használunk, nem öntünk alá semmit (legfeljebb vékonyan megkenjük olajjal a tepsit), csak arra ügyelünk, hogy időnként megfordítsuk az ételt.
Ha plattnin dolgozunk (az edényt mindig a sütnivalóval együtt fűtjük fel) a hurkák és a nyers-vizes kolbászok alá egy kicsi zsírt, a szárazabb, füstölt kolbászok alá egy szűk félujjnyi vizet öntünk, s ezeknél is ügyelünk a gondos forgatásra.
A kolbászfélét mindig lassan sütjük, s ha nagyon vizes, az utolsó percekre levesszük róla a fedőt.

Hurka kolbász sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hurka kolbász sütve