Hozzávalók:
Hunyadi Torta Hűtőszekrénybe 3 óra hosszáig hűteni kell
Hozzávalók:
7 db tojás, 10 dkg porcukor, 25 dkg fagyasztott gesztenye, massza, 1 cs vaníliás cukor, 1 evőkanál rum, + 7 dkg porcukor a tojásfehérjébe felverve
A töltelékhez:
5 dl Oké tejszínhab, ( ebből kb ½ l kell a csokihoz, és egy kicsit el kell tenni a díszítéshez, ha beakarod pókhálózni a tetejét 1 cs zselatin fix , 7 dkg porcukor
Tetejére: fél tábla tej vagy ét csokoládé
*
Elkészítés:
Elkészítése: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük ezután a felengedet gesztenye masszát, rumot, vaníliás cukrot, hozzádolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és óvatosan bele keverjük a masszába. Ebből a masszából 5 lapot sütünk.
Előmelegített sütőben sütjük a lapokat szép arany barnára 180 fokon kb 10 perci sütjük. Én úgy szoktam sütni, hogy kivágok 5 db papírt a torta formához mérem és a papíron sütöm ki el is lehet tenni a torta formát.
Ha megsültek a lapok egyenes deszkára teszem hogy hűljön ki. Ha teljesen kihűlt előveszek egy tányért amin tálalni fogom, és abba belefordítom a megsült tésztát és egy vizes ecsettel bevizezem a tetejét és lehúzom a papírt róla. Aztán jöhet rá a tejszínhab majd megint a tészta.
A tejszínt kemény habbá verjük,a vége felé a zselatin fixet, és a porcukrot is bele dolgozzuk. A tortalapokat ezzel a tejszínnel rétegezzük, úgy,hogy az oldalára és a tetejére is jusson ( ide csak nagyon vékony réteg kell)
Díszítés: Gőzfürdő felet a csokit megolvasztom és szépen egyenletesen leötjük a torta tetejét. bele teszek egy féldeci tejszínt eg nejlontasakban ha egy kicsit kezd kihűlni, torta közepén kezdem spirális alakkal körkörösen, aztán egy hurkapálcikával közepétől a széle felé húzni egy vonalat mellette meg a szélétől befelé a közepébe így folytatódik végig.