Humusz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Humusz

Humusz

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Az adag több napra elegendő , mivel gyorsan romlandó anyagot nem tartalmaz,hűtöben 1 hétig is tárolható.
200 g csicseriborsó (áztatás előtt szárazon mérve)
1citrom leve ,ízlés szerint
1-2gerezd fokhagyma
4 ek. pirított szezámmag (vagy tahini)
olívaolaj és víz 1: 1 arányban

bors
kömény
Tahini
10 dkg szezámmag,
1 gerezd áttört fokhagyma
kevés só
2 ek olivaolajjal ízesítjük.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára (vagy 12 órára) vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet és friss vízben feltesszük főni. Míg a borsó fő, elkészítjük a Tahinit.
10dkg szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve arany barnára pirítunk. Hagyjuk kihűlni, majd kávédarálóban ledaráljuk. Olajos masszát kapunk, amit 1 gerezd áttört fokhagymával, pici sóval, 1-2 evőkanál olíva olajjal ízesítünk. Annyi víz hozzáadásával – kanalanként-, míg krémes masszát nem kapunk.
.A kész borsónak eltávolítjuk a habját, leszűrjük, de nem öntjük ki a levét. avval potóljuk a hiányzó mennyiséget.Majd  a többi hozzávalóval összeturmixoljuk  Az olajat és a vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Humusz