Hozzávalók:
Tészta: – 6 tojás
6 ek.cukor
1dcl olaj
4ek.liszt
2ek.kakaó
1 csom.sütőpor
Krém: -0.5 lit tej
2cs.vanilia puding por
25dkg ráma
25dkg porcukor
25 dkg turó
2ek lekvár /izlés szerint/
3dl hullala tejszin
2ek.kakaó
*
Elkészítés:
A piskóta tészta elkészítése:
6 tojás sárgát a cukoral habosra keverni, az olajat lisztet hozáadni, továb keverni majd jöhet a kakaó, sütőpor, végül a tojás fehérje felvert habját óvatosan a tésztába forgatjuk majd 170 fokon előmelegített sütőbe téve 15 percig sütni.
Közben tűvel megnézni a tészta állagát.
Krém:
féliter tejben megfőzni a 2 cs. vaniliapudingot
25 dkg rámához adni a porcukrot és jól kidolgozni, hozzáadni a túrót tovább keverni végűl a kihűlt pudingot hozzáadni és kikeverni, megkenni vele a kihűlt piskótát, tetejére vékonyan lekvárt kenni és a felvert hullalát rákenni majd megszórni kakaóval!