Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből

Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 db burgonya

A töltelékhez: maradék pörkölt
A mártáshoz:
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

*

Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk és sós vízben héjukban megfőzzük.A burgonyákat meghámozzuk hosszában ketté vágjuk és belsejüket kikaparjuk.A pörköltet kicsit megmelegítjük,leszűrjük.
Elkészítés:A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt.Ha szükséges ízesítünk rajta és a húst a burgonyákba töltjük.Tepsibe vagy jénaiba tesszük,tejfölt öntünk rá és sütőben 15-20 percig sütjük.A pörkölt szaftját felforraljuk/ha kell kevés vizet aunk hozzá/ és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből