Hortobágyi pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Hortobágyi pulykamell

Hortobágyi pulykamell

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 szelet pulykamell,
20 dkg. gomba,
1 pár debreceni páros kolbász,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl. főzőtejszín,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika.

*

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket kikloffoljuk, megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalán kevés olajban megsütjük.
A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges készre sütéséhez.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon, a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és debreceni páros kolbászt is enyhén megpirítjuk.
Fellazítjuk 2 kanál főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük.
Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk.
Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst javaslok hozzá köretként.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hortobágyi pulykamell