Hozzávalók:
fél liter szódavíz
csipet só
5 dkg vaj
12,5 dkg rizsliszt
2 dkg Orgran gluténpótló
2,5 dkg Orgran tojáspótló
A töltelékhez:
400 g csirkemellfilé
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
50 g füstölt szalonna
1 kk. Erős Pista
Himalája só
3 dl tejföl/To-tu tejföl
A tálaláshoz: tejföl/To-tu tejföl
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk.
Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt.
A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát.
Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
A húst leöblítjük, felkockázzuk.
A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk.
Kiszedjük a húst a levéből, késes aprítóban pépesre daráljuk A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat és tortaszerűen összerakjuk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sütőből kivéve érdemes 10 percet pihentetni, ezt követően szépen szeletelhető.
6 rendes szelet lett!