Hozzávalók:
Hozzávalók a paprikáshoz:
1 egész csirke
2 db paradicsom
2 db paprika
2 db hagyma
5 db fokhagyma, apróra vágva
2 ek tejföl
*********
25 dkg liszt a palacsintához
1 nagy tojás
1.5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj a sütéshez
200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
1 csipet só és bors
*
Elkészítés:
1.
A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk.
A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.
2.
Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.
3.
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.
4.
A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.
5.
A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.