Hortobágyi Palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Hortobágyi Palacsinta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A palacsintákhoz  -50 dkg liszt
1-2 tojás
2 dl  tej
szénsavas ásványvíz

Töltelék
pörkölt
sertés,vagy csirke,pulyka  húsból
vagy ha maradt pörkölt előző napról
1nagy  pohár tejföl

*

Elkészítés:

kb 12-15  palacsintát sütünk cukor nélkül
a húst  kivesszük a pörköltből .ledaráljuk
.( lehet darált húsbol is csinálni abban az esetben nem kell darálni  )
a ledarált husival betöltjük a palacsintákat szépen feltekerjük  és egy jénai tálba egymás mellé helyezzük
-a megmaradt szafba belekeverünk 1 evőkanál lisztet és a nagy doboz tejfölt ezt  a keveréket a  palacsintákra öntjük
meleg sütőbe toljuk
-10 -12 percre a sütőbe jól  ősszemelegitjük

Hortobágyi Palacsinta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hortobágyi Palacsinta