Hortobágyi húsos palacsinta tartárral

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hortobágyi húsos palacsinta tartárral

Recept leírás:

Hozzávalók:

Palacsintához: 2 tojás
Töltelékhez: Pörkölt, elkészítve kb. 20 dkg. Megdarálom, 10 dkg.margarint és 1 dl. tejfelt keverek hozzá, az ízeket kissé erősítem: só, bors kerül még bele.
Tartár: fele tejfel, fele majonéz, kevés cukor, mustár, só  és bors.

*

Elkészítés:

A palacsintát előre kisütöm.
A pörköltöt a szokásos módon készítem: hagyma, fokhagyma, gondolatnyi őrölt kömény, piros paprika, só, bors, lassú tűzön főzöm, kevés borral felöntöm.
A palacsintát kiterítem, a középső 2/3-ot megkenem a töltelékkel, két oldalát behajtom, feltekerem.
Liszt, tojás, prézlibe mártom, majd gyorsan átsütöm.
Még melegen tálalom a tartárral.

Hortobágyi húsos palacsinta tartárral

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hortobágyi húsos palacsinta tartárral

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!