Hortobágyi húsos palacsinta rántva, tartármártássa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Hortobágyi húsos palacsinta rántva, tartármártássa

Recept leírás:

Hozzávalók:

1o dkg teljeskiörlésű tönkölybúzaliszt
2 teáskanál búzasikér
1 tojás
2 dl tej
0,5 dl szódavíz
csipet só
Töltelék:
maradék sülthús
2 db főtt tojás
2 kanál tejföl

bors
Panírozáshoz:
5 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg szezámmagos zsemlemorzsa
2 dl olaj  a kisütéshez
Tartármártáshoz:
1 kis tubus majonéz
1/2 pohár tejföl

*

Elkészítés:

A hozzávalókból palacsintát készítünk  /ebből nekem 5 db lett/
Amikor a palacsinta készen van megtöltjük a töltelékkel, henger alakura csavarjuk, két végét bedugjuk.
Liszt, tojás, zsemlemorzsa és forró olajban pirosra sütjük.
Tálaláskor tartármártással meglocsoljuk és sült krumplival vagy sült zöldséggel kínáljuk.

Hortobágyi húsos palacsinta rántva, tartármártássa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hortobágyi húsos palacsinta rántva, tartármártássa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!