Hozzávalók:
1o dkg teljeskiörlésű tönkölybúzaliszt
2 teáskanál búzasikér
1 tojás
2 dl tej
0,5 dl szódavíz
csipet só
Töltelék:
maradék sülthús
2 db főtt tojás
2 kanál tejföl
só
bors
Panírozáshoz:
5 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg szezámmagos zsemlemorzsa
2 dl olaj a kisütéshez
Tartármártáshoz:
1 kis tubus majonéz
1/2 pohár tejföl
*
Elkészítés:
A hozzávalókból palacsintát készítünk /ebből nekem 5 db lett/
Amikor a palacsinta készen van megtöltjük a töltelékkel, henger alakura csavarjuk, két végét bedugjuk.
Liszt, tojás, zsemlemorzsa és forró olajban pirosra sütjük.
Tálaláskor tartármártással meglocsoljuk és sült krumplival vagy sült zöldséggel kínáljuk.