Hortobágyi húsos palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
30  dkg liszt
·         2 db tojás
·          fél  l tej
·         3-4 ek olaj
·          2 csipet só
·         szóda vagy szénsavas ásványvíz
Ezt kisütjük de a palacsintát akár előző nap is elkészíthetjük.
Töltelék:
60-70 dkg darált hús tetszés szerint ki miből szereti
1 fej hagyma,
kevés olaj,
2 tk pirospaprika
1 pörkölt szaft kocka vagy más  fűszerek a pörkölthöz.
1 nagy doboz tejföl,
1-2 ek. liszt

*

Elkészítés:

A darált húsból bő lével pörköltet készítünk.
A Hagymát apróra vágjuk megdinszteljük az olajon majd bele tesszük a darált húst, sózzuk ízesítjük bő vízzel felengedjük és megfőzzük.
A szaftjából kiveszünk amit liszttel és tejföllel kikeverünk ez lesz az öntet a tetején.
A pörköltet is habarhatjuk egy kis lisztes tejföllel ha nem elég sűrű.
A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat, két oldalát behajtjuk és így felgöngyöljük.
Kizsírozott jénai tálba vagy tepsibe egymás mellé helyezzük jó szorosan, úgy hogy a hajtás mindig alulra kerüljön.
Majd a mártást ráöntöm a megtöltött palacsintákra. Előmelegített sütőben, magas hőfokon addig sütjük, amíg a mártás el nem kezd rotyogni.
Fontos hogy jól átmelegedjen, hiszen minden hozzávaló készre lett főzve.

Hortobágyi húsos palacsinta