Hozzávalók:
Pörkölthöz: 500 g
Habaráshoz: tejföl, liszt
10 db palacsinta
*
Elkészítés:
Pörkölt:
A vöröshagymát kis kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához, de nem pirítjuk sokáig, mert megég. Hozzáadjuk a húst, és addig pirítjuk mig levet ereszt. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, borssal, sóval, és pirospaprikával. A tűzről húzzuk félre, mert a pirospaprika megég. Felengedjük vízzel. Ha szükséges pótoljuk az elpárolgott vizet, mert a végén besűrítjük a szaftot, ezért bőlével kell főzni a pörköltet.
Amikor a hús kész van, leszűrjük a szaftot, a húst félretesszük, a szaftot visszatesszük a tűzre. A habarást elkészítjük, összekeverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel. Hozzárakunk pár kanál pörköltszaftot, hogy hűkiegyenlítsünk. Majd hozzáöntjük a pörkölthöz, és felforraljuk. Amikor besűrűsödik kész.
A palacsintákat megtöltjük a hússal, és meglocsoljuk egy kevés szafttal. Kb. téglalap alakúra hajtjuk össze. A szafttal meglocsoljuk és így kínáljuk.
Aki szeretné, egy jénaiba sorba rakja le a palacsintákat, locsolja meg a szósszal és tegye be sütőbe annyi időre, hogy elkezdjen forrni.
Jó étvágyat!