Hortobágyi húsos palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

500

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Sütünk 6-8 db síma sós palacsintát
kb. fél kg maradék csont nélküli pörkölt
vagy fél kg sertés, esetleg csirkehús
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál ételkeményítő

*

Elkészítés:

Sütünk 6-8 db síma sós palacsintát.
Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb.
fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
Én először leöntöttem a pörkölt levét, majd ledaráltam húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekevertem, s egy jó evőkanányit raktam minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogattam a palacsintákat, s jénai tálba tettem.
A pörkölt megmaradt szaftjába én tettem egy kis ételkeményítőt, összeforraltam, s azzal öntöttem le a jénaiban lévő palacsintákat.
 Egy kicsit (kb.
fél bögrényit) azért hagytam a szaftból.
A jénait beraktam a sütőbe, s kb.
200 C-fokon 25 percig sütöttem a palacsintákat.
Majd amikor tányérra szedtem, még meglocsoltuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.
Salátával tálalhatjuk, de anélkül is finom egytálétel.
.
.

Hortobágyi húsos palacsinta