Hortobágyi húsos palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

A palacsintához
2 db tojás
10 dkg rizsliszt
1 ek tápióka keményítő
csipet só
1 tk cukor/eritrit
2 dl tej/rizstej
2 dl szódavíz
A töltelékhez:
80 dkg darált baromfi hús
1 fej vöröshagyma
kókuszzsír

pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
1 tk őrölt bors
köménymag
babérlevél
A habaráshoz 2 dl tejföl
2 ek rizsliszt/étkezési kukorica keményítő

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk.
Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt.
A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát.
Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
A hagymát kevés kókuszzsíron megdinszteljük, a darált húst rádobjuk, fehéredésig kevergetjük, hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomot, a zöldpaprikát, és kevés vizet is adunk hozzá.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A szaftjából kb 1 merőkanálnyit lemerünk, félre tesszük.
A tejfölben kézi habverővel elkeverjük a rizslisztet és ezzel behabarjuk a pörköltet.
A palacsintákra kb 2 ek tölteléket teszünk és vánkos alakúra hajtogatjuk, kókuszzsírral kent tepsibe fektetjük, mind a 8 palacsintát.
, Tetejét tejföllel megkenve, forró sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.
Ha elkészült a félre tett szafttal és tejföllel tálaljuk.

Hortobágyi húsos palacsinta