Hozzávalók:
Tészta:
1 kg liszt
25 dkg Rama margarin
3 tojás
25 dkg cukor
1 cs. sütőpor
2 dl tej
Krém:
6 tojás
1,5 l tej
6 ek. liszt
2 cs. vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverem a sütőport és a cukrot. Hozzáadom a margarint és elmorzsolom benne. Majd a 3 egész tojást is beleteszem és összekeverem. Végül hozzáadom tejet és összegyúrom. (nekem elég volt a 2 dl tej, de a liszttől függ, hogy kevés vagy sok-e a 2 dl). Fél órát pihentetem, majd 6 felé osztom, és egyesével kinyújtom és kisütöm őket. Vigyázat nagyon törékenyek lesznek a lapok!!!
Krém:
A cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet összekverem, majd egy kevés tejjel csomómentesre kikeverem. Hozzáadom a tojássárgjáját, ezt is elkeverem, majd felöntöm a maradék tejjel. A tojásfehérjét habbá verem. Fölforralom, kb. 1-2 percig főzöm, elzárom alatta a lángot, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét belekeverem óvatosan. Még melegen a lapokra kenem, és egy éjszakán át hagyom pihenni. Ez idő alatt a lapok megpuhulnak, majd porcukorral megszórom és kockákra vágva kínálom.
Jó étvágyat!