Hozzávalók:
Piskótához:
12 tojás
12 evők. cukor
12 púpos evők liszt
Besamel krémhez:
1 l. tej 1.5%
6 evők liszt
20 evők cukor
2 Rama
2 teavaj
Zöld ételfesték
marcipán és ahhoz ételfestékek
*
Elkészítés:
Megsütöm a piskótát ha kihűl 3-ba felszelem.
Besamel főzés:
a lisztet a cukorral öszzekeverem egy tálba annyi tejjel, hogy folyós állagú legyen.
A maradék tejet felteszem forrni és, ha már bőrösödik a tej akkor szép lassan belecsurgatom a lisztes keveréket és közben kevergetem.
Addig keverem míg nagyon sűrű nem lesz.Ekkor megfőtt ,és leveszem a tűzről.
Hagyom kihülni.Majd a ramat a tevajjal kihabosítom és adagonként hozzákeverem a besamelt.Akkor jó,ha
csomómentes ,ez után kettéveszem a krémet és az egyikbe 2 evők. kakót keverek a másikba zöldfestéket.
Megtöltöm a kakóssal a piskótát.
A zölddel bevonom kívülről.
A marcipánfigurákat saját kezüleg készítettem.
Mindenkinek jó munkát hozzá!!!