Hozzávalók:
5 dl langyos viz
1 tojás
1 TK só
5O dkg liszt
2 cs. vaniliás pudingpor
2 dkg élesztő
15 dkg olvasztott margarin
Tetejére:
1 tojássárgája
szezámmag
Mexikói diszités:
5 dkg puha margarin
2 dkg porcukor
4,5 dkg liszt
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 db -ra osztjuk és letakarva 1O percet kelesztjük.
A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsipjük és alányomjuk. Tepsire rakjuk és letakarva kelesztjük még 45 percet.
Elkészitjük a diszitést:
kikeverjük a hozzávalókat. A margarin csak puha legyen ne olvasztott!!! Nyomózsákba rakjuk.
1 tojással megkenjük a tésztákat, szezámmagot szórunk rájuk és a vajkrémből 2 sávot nyomunk rájuk.
18O fokon 3O percig sütjük.


