Hozzávalók:
5 egész tojás
2 tojás sárgája
13 dkg kristálycukor
1 dkg vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
14 dkg vaj
14 dkg liszt (lehet grízes liszt is)
25-30 dkg sárgabarack íz
*
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral a Mesterszakács Habüstben gőz felett habosra verjük a Mesterfogás Habverővel.
A gőzről levéve addig keverjük, amíg sűrű és hadszerű nem lesz.
Ekkor hozzáadjuk a citrom héját, a lisztet és a meglangyosított vajat, majd a jól kikeverjük a tésztánkat.
Tovább keverjük.
A masszát kivajazott, lisztezett Virág Formájú Szilikon Tortaformába töltjük a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével és közepesen forró sütőben megsütjük.
A kisült tortát kettő vagy három részre vágjuk, megkenjük barackízzel és a tetejére porcukrot szórunk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware Termékek:
Mesterszakács Habüst
Virág Formájú Szilikon Tortaforma (akinek nincs a Szilikon Hercegnőben is sütheti)
Mesterfogás Habverő
Mesterfogás Habverő
Mesterfogás Szilikon Keverő
