Holstein szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Holstein szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet hús (tarja, karaj, csirke vagy pulyka)
4 db tojás

őrölt bors
kevés liszt
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalát, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát, megsütjük.
A hússzeleteket konyhai törlőre szedjük, és elkészítjük a serpenyőben a tükörtojásokat. Tanácsos csak az egyik oldalán sütni, hogy a sárgája enyhén folyós maradjon. Mivel nem szaftos étel, a tojás megvágásakor engedjük, hogy a sárgája rácsorogjon a hússzeletre.
Ez a Holstein szelet lényege, élvezeti értéke. Krumplipürével, rizzsel, ritkábban sült krumplival tálaljuk. Jól esik mellé a savanyúság is.

Holstein szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Holstein szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!