Hozzávalók:
4 vastag szelet kicsontozott sertésborda
4 tojás
4 szelet zsemlekenyér
1 evőkanál kapribogyó
só
őrölt feketebors
pirospaprika
olaj
*
Elkészítés:
A kicsontozott sertésbordaszeleteket jól kiveregetjük. Sóval, borssal ízesítjük, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A kenyérszeleteket ugyanabban az olajban ropogós pirosra sütjük. Itatósra szedjük. A tojásokból négy tükörtojást sütünk. Előmelegített tányérra helyezzük a pirítóst, ráfektetjük a hússzeletet és beborítjuk a tükörtojással. Kapribogyóval és pirospaprikával meghintjük, hasábburgonyával, csemege uborkával és céklával körítjük.
Én pirítós nélkül készítettem, van ahol anélkül tálalják.