Holland fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Mary

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Holland fánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

500 g sima liszt
40 g olvasztott vaj
40 g friss élesztö
1 db felvert tojás
2 ek kristály cukor (apró szemü)
3 ek citrom lé
450 ml langyos tej
csipetnyi só
2 kk vaníliás cukor
250 g mazsolya (több féle is lehet)
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

*

Elkészítés:

A mazsolyát megmossuk és meleg vízben beáztatjuk.
Az élesztöt felfuttatjuk langyos tejben (tej,élesztö,cukor,liszt).
A lisztet áttszitáljuk hozzá adjuk a sót,cukrot,van.cukrot,tojást,vajat,citrom levét,tejet,és a felfutatott élesztöt.Fakanállal jól összedolgozzuk (ez egy elég híg/lágy tészta).
Leszürjük a mazsolyát és bele dolgozzuk/keverjük a tésztába.
A tésztát letakarjuk nedves konyharuhával és hadjuk meleghelyen 30 percet kelni.Amikor megkelt átt keverjük és még 30 percet hadjuk meleg helyen kelni.
Az olajat felmelegítjük (cca 170/180°C-ra).A fánkokat fagylalt adagolóval vagy evökanállal bele szaggatjuk az olajba.Aranybarnára sütjük,kiszedjük az olajból és lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.Cukorral megszórva vagy ízlés szerint tálaljuk.(cca 30 db lessz belölle,a szaggatástól függ kisebb/nagyobb)

Holland fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Holland fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!