Hozzávalók:
300 dkg liszt
35 dkg porcukor
10dkg vaj
9 db tojás
1 ek kakaópor
1 cs vaníliáscukor
1 cs sütőpor
3 dl tej
6 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
8 Tojássárgáját habosre keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek forró vizet, majd a kakaót, sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet, összedolgozzuk, végül nagyon óvatosan, hogy össze ne törjön, a 8 felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk, lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát és előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihűlni.
Krém:
10 dkg vajat, 8 dkg porcukorral habosra keverünk.
5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük., ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz.
és habosra keverjük.
A kihűlt tortalapot 3 karikára vágjuk, a krémet 3 felé tesszük, minden lapot megkenünk a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele, majd kókuszreszelékkel megszórjuk az oldalát és a tetejét is.
Ha szeretnénk díszíteni, akkor nem szórjuk le a tetejét, hanem fondant bevonóval díszíthetjük tetszés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat