Hólabda torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Hólabda torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
8 db tojás
24 dkg liszt
1 csipet só
2 mk sütőpor
3 ek kakaópor
24 dkg kristály cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 ek hideg víz
A krémhez:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
A lapok locsolásához:
1,5 dl tej
0,3 dl rumaroma
15 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj

*

Elkészítés:

1024×768
Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Normál táblázat;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10pt;
font-family:Calibri,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}
Elkészítése:
A piskótához tojásokat ketté választjuk. A lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, apránként adagolva a hideg vizet. Utolján a száraz hozzávalókat egy fakanállal hozzákeverjük. Egy 26 cm-es torta forma alját sütőpapírral béleljük.
A tészta masszát három részre osztotjuk úgy, hogy kevés kis piskóta anyag kerüljön belőle az 5 db kis hólabdának, ezt külön, egy kis lábasban sütjük ki. A lapokat három részben 180 fokon 10-12 perc alatt sütjük ki.
A krémhez a cukrot, a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. A tésztalapokat betöltjük úgy, hogy 3 részre osztjuk a krémet.
Az első lapot egy ecsettel ,rumos tejjel lekenjük. A krém 1/3 részét rákenjük, és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, majd ugyanúgy járunk el, mint az előzőnél. Rátesszük a harmadik lapot és rumos tejjel lekenjük.
A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel,majd kókuszreszelékkel betemetjük. A csokoládét az étolajjal felolvasztotjuk és simára keverjük. A torta tetejét bevonjuk.
A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, ketté vágjuk, krémezzük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vonjuk be. A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítjük, majd a kis hólabdákkal.

Hólabda torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hólabda torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!