Hólabda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

mariah54

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Hólabda

Hólabda

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
8db tojás,  25dkg liszt,  35dkg porcukor, 1ek kakakópor, 1cs sütőpor, 7ek forróvíz, csipet só.
Krémhez:
5dkg liszt, 4dl tej, 20dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs vaníliacukor
Máz:
1 tortabevonó, 2ek olaj
kókuszreszelék

*

Elkészítés:

Tészta:
8 tojássárgáját habosra keverünk 35dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7ek melegvizet, a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Majd óvatosan beleforgatjuk a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét. A masszát felezzük és két tepsiben megsütjük, 180fokon 25-30percig.
Töltelék:
A vajat a porcukorral, a vaníliáscukorral kikeverjük. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, középen kettévágjuk. Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Oldalát is megkenjük, és kókuszreszelékben megforgajuk. Tetejére olvasztott csokimázat csurgatunk.
Nagyon mutatós, azonnal fogyasztható sütemény!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hólabda